Parohia Greco-Catolică nr. 4 "Adormirea Maicii Domnului" Targu Mureş

Tuesday 12 February 2013

Papa Benedict XVI se retrage din functie

Ieri, Vaticanul a confirmat prin purtatorul de cuvant, ca papa Benedict XVI si-a anuntat retagerea din functie, incepand cu data de 28.02.2013, orele 20.00, datorita starii sale de sanatate precara si a varstei, care nu-i mai permit sa-si indeplineasca cum ar trebui atributiile pontificale.
sursa imaginii: www. catholica.ro
Sfantul parinte a argumentat astfel decizia sa: "dupa ce mi-am examinat in mod repetat constiinta in fata lui Dumnezeu am ajuns la certitudinea ca puterile mele, datorate varstei inaintate, nu mai sunt potrivite pentru a exercita in mod adecvat ministeriul petrin." 


Asistam astfel la o demisie a unui papa dupa aproape 600 de ani, ultima fiind cea a lui Grigorie XIII in 1415.

Demisia papei vine si pe fondul tot mai multor scandaluri care au zguduit Biserica atolica si Vaticanul: abuzul copiilor de catre inaltii prelati din Statele Unite ale Americii sau scandalul cu proprietatile biserice detinute la Londra, donate de Mussolini, in schimbul protectiei din partea Bisericii.

Se preconiconizeaza alegerea unui papa de culoare sau ne-european. Biserica tinde sa grabeasca adunarea Conclavului Cardinalor, care trebuie facuta in 15 zile de la ramanerea Scaunul papal vacant. Aceasta actiune se doreste a se realiza pentru ca noul papa ales, sa poata organiza mai bine celebrarile din Saptamana Mare pentru sarbatorile pascale

sursa stirii: http://rt.com/news/pope-benedict-resign-vatican-921/

No comments:

Post a Comment